Γλυκό κουταλιού με κάστανο


Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό κάστανα
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 4 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω 
Οδηγίες

  1. Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε - χωρίς να λιώσουν.
  2. Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.
  3. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι.
  4. Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.
  5. Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  6. Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
  7. Το βράζουμε μέχρι να δέσει.
  8. Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καστανιά: 4.000 ευρώ η ετήσια απόδοση για καλλιέργεια 10 στρεμμάτων